Biking

Det perfekte område til cykelferie

I centrum for cykeloplevelserne Ved Vadehavet finder du Vestkystruten.

Ruten har sin start ved Rudbøl ved grænsen til Tyskland og går hele vejen op til Skagen. Vestkystruten byder på cykeloplevelser for store og små.

Er du på udkig efter en dagstur under ferien, så finder du 4 særlige panoramaruter langs kysten og på Rømø og Fanø. Disse 4 ruter er skiltet og fører dig forbi nogle af det bedste natur og kultur i området.

Den kongelige marskrute er en “både-og” tur på cykel. I cykler både i Danmark og Tyskland. I ser både historien om de hårdtarbejdende bønder i Tøndermarsken og historien om det imponerende kongelige palæ, Schackenborg Slot.

Cykelturen går både gennem de små fredelige landsbyer og til det travle Tønder.

På kortet nedenfor kan du finde frem til overnatning, spisesteder og meget andet langs ruten. Klik blot på ikonerne og se resultaterne under kortet.

Den kongelige marskrute

41 km - Tønder, Møgeltønder, Højer, Grænselandet

Cykelruten “Kommandøren og kaskelotten” er for dig, der vil opleve det smukkeste af Rømø. Det er steder, der ikke kan ses fra bilvinduet.

Hop på cyklen og kør ad hyggelige cykelstier gennem klitlandskaber, ud til uimodståelige udsigter og til oplevelser for hele familien.

Kommandøren og Kaskelotten

31 km - Rømø

Cykelruten “Vikinger og Vadehavet” tager jer til Ribe, Danmarks ældste by, og ud i Nationalpark Vadehavet.

Den sønderjyske marsk har formet den gamle vikingeby på godt og ondt, og I cykler forbi mange spændende historiske spor. I kommer også omkring Vikingecentret.

Vikinger og Vadehavet

28 km - Ribe, Kammerslusen, Vadehavscentret

Cykelruten “Luft under vingerne” er en charmetur på cykel på den skønne ø, Fanø.

Alt imens I cykler på langs af Fanø, nyder I duften af hav, og gennem Sønderho og Nordby har I lyden af liv og glade dage.

Luft under vingerne

26 km - Fanø

Ribe er et dejligt område, specielt når man er på cykel. Marskens enestående natur og de store vidder gør området velegnet til cykelture uden anstrengende bjergetaper.

Cykelferie i Ribe

Esbjerg og omegn er et dejligt område, specielt når man er på cykel. Den enestående natur og de store flade vidder i Nationalpark Vadehavet gør området velegnet til cykelture uden anstrengende bjergetaper.

Cykelferie i og omrking Esbjerg

I tillæg til en Panoramarute byder Fanø på rigtig mange cykelstier, der går mellem byområderne på øen. Der er sikre og trygger rammer for både store og  små cyklister. Afstandene er korte og naturen skøn, så det er bare at spring i sadlen og komme afsted.

Cyklen kan tages gratis med færgen og har du ikke en cykel med, så finder du 2 cykeludlejere på øen.

Fanø By bike

5 - ruter

Danmarks nationale cykelrute 1 – Vestkystruten går langs hav, skov og fjord, den danske Nordsøkyst og UNESCOS verdensnaturarv Vadehavet. Det er en af Danmarks længste skiltede cykelruter og går gennem noget af det skønneste og mest varierede natur i Danmark.

Den tager cyklisten gennem marsken, hederne og skovene og over klitterne; forbi fjordene og gennem to nationalparker i Thy og Vadehavet samt Naturpark Vesterhavet, ligesom den kommer igennem adskillige byer såsom Danmarks ældste by, Ribe.

Kort sagt – ingen anden national cykelrute rummer så store kontraster som Vestkystruten.

Vestkystruten er en 560 km lang fortælling om mennesket, naturen og havet. En fortælling om livet på naturens præmisser.

VESTKYSTRUTEN

560 - Vestkysten

Who is behind the Denmark campaign By the Wadden Sea is part of the campaign "Much more than just Denmark". The site has been prepared to create an increased desire to travel in Denmark and inspire all our guests to new holiday experiences. Behind the effort are 19 Danish destinations, Danish Coast and Nature Tourism, Danish City Tourism and VisitDenmark. The campaign is supported by the Danish Business Promotion Board.

en_GB
da_DK de_DE en_GB