Smag og oplev

Rømø Østers

Oktober - April

Du kan plukke østers fra oktober til april 

Smag østers på stedet

Du kan plukke østers direkte fra Vadehavet og grille dem over en gril

Tag en guide med

I området har vi flere guides der tager dig med ud i vadehavet og finder østers, og lære dig hvordan du kan spise dine østers

Nationalparken Vadehavet rummer tonsvis af Østers, og de kan plukkes og tilberedes af alle som ønsker sig denne smagsoplevelse

Nationalpark Vadehavet rummer helt uventede og overvældende oplevelser, og der er mange måder at opleve verdens vigtigste tidevandszone, Nationalpark Vadehavet og UNESCOs Verdensnaturarv på. Ønsker du at få alle sanser stimuleret, så er en østerstur den ultimative oplevelse. Du kommer helt tæt på, når vi blot få hundrede meter ude på vadefladen finder østersbankerne, hvor du kan plukke masser af østers – verdens frækkeste råvare.

 

How-to

Sådan spiser du østers

I de kolde måneder frem fra september/oktober og frem til april måned, kan du selv samle østers, du må tage dem med hjem og nyde derhjemme eller nyde dem ude i den friske luft. Østersen kan spises på mange måder, faktisk er det næsten kun fantasien der sætter grænser for hvordan du kan tilberede en Østers. Et godt tip er at drikke vin eller kold øl til Østers.

De traditionelle måder at tilberede en østers er: Rå Østers, Marinerede Østers & Gratinerede Østers.

Rømø & Tønder - Østers

Østers Opskrifter

DSC_8883

Naturlig smag

Østers Natural

Den mest intense smagsoplevelse finder du ved at smage østersen helt natural. Tilsæt kun lidt friskkværnet peber.

DSC_8578

Stærk smag

Østers med tabasco

Tilsæt lidt tabasco til den rå østers i skallen. Tabasco er med til at give østersen smag samtidigt med at østersen beholder sin naturlige smag.

Vadehavet og Østers - Foto Thomas Høyrup Christensen (14)-1600px

Begynder smagen

Østers med citronsaft

At tilsætte lidt citron saft i skallen hos østersen er med til at give nybegynder en god oplevelse, da citron saften er med til at udligne den saltede smag fra saltvandet.

da_DK
de_DE en_GB da_DK