Meget mere end #baredanmark

Ved Vadehavet​

Vadehavet er et helt unikt område i Danmark. Det er Danmarks største nationalpark og udvalgt af UNESCO som verdensarvssted. Hele området er i absolut verdensklasse, og du kan finde en utrolig variation af oplevelser. Ved Vadehavet finder du mange muligheder for en fantastisk ferie i trygge rammer. Her er brede vidder med plads til, at familien kan være sammen, men stadig for sig selv. Er du til natur, så er Vadehavet nærmest et paradis. Naturen er i verdensklasse med et rigt dyreliv. Vadehavet er hjemsted for millionvis af trækfugle, en stor sælbefolkning og en utrolig biodiversitet. Du får gode naturoplevelser hele året rundt.

Natur oplevelser

Er du til natur, så er Vadehavet nærmest et paradis. Naturen er i verdensklasse med et rigt dyreliv. Vadehavet er hjemsted for millionvis af trækfugle, en stor sælbefolkning og en utrolig biodiversitet. Du får gode naturoplevelser hele året rundt.

Vadehavet og Østers - Foto Thomas Høyrup Christensen (8)-1600px
sport-4819381_1920

Aktive oplevelser

Den fantastiske natur indbyder til udforskning og aktivitet. Du kan komme tæt på Vadehavets natur på mange måder. Træd i pedalerne på en af områdets mange skiltede cykelruter eller snør støvlerne og opdag Marskstien nær Højer. Tag med en guide ud i naturen og kom tæt på både fugle, sæler, Vadehavet selv og et væld af anden utrolig natur.

Ved Vadehavet finder du samtidig nogle af Europas største badestrande. Både Rømø og Fanø har kilometervis af strand, hvor der er plads til at dase på håndklædet, nyde en god is og hygge sig med familien, og samtidig er her plads til fed vindsport – som du også kan prøve kræfter med på ferien. Prøv en tur i en blokart og sejl langs stranden, med vinden som motor og den brede strand som vejbane.

Har du mod på en mere rolig motor, så spring i sadlen og oplev Vadehavet fra hesteryg, med muligheder for ridning på alle niveauer.

Kultur oplevelser

Når du besøger Vadehavet, så er det ikke kun naturen og roen du skal glæde dig til. Vadehavet har sat sit præg på områdets rige og forskelligartede kulturliv. Opdag de mange kunst- og kulturmuseer, se hvalskelettet på Rømø, se de smukke folkedragter på Fanø og glæd dig til et besøg i Danmarks ældste by Ribe, hvor domkirken tårner sig op i det ellers flade landskab.

Luftfoto over Ribe med Ribe Domkirke midt i billedet. Må frit benyttes med byline Esbjerg Byhistoriske Arkiv

Danmark, en del af

0
Km vadehavskyst

Skabt over

0
år

Optaget i

0
UNESCOS VERDENS

Hvem står bag Danmarkskampagnen Ved Vadehavet er en del af kampagnen ”Meget mere end bare Danmark” . Siden er udarbejdet for at skabe øget rejselyst i Danmark og inspirere alle vore gæster til nye ferieoplevelser. Bag indsatsen står 19 danske destinationer, Dansk Kyst og Naturturisme, Dansk Storbyturisme og VisitDenmark. Kampagnen er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

da_DK
de_DE en_GB da_DK