Vandring

Marskstien

Marskstien er en 54 km lang vandresti, som bringer dig gennem Danmarks største marskområde Tøndermarsken.

Her møder du et helt særligt landskab, som formes af menneskers liv med og mod vandet. Dette levende kulturlandskab rummer også et enestående fugleliv med områder af særlig international værdi.

Dele af området er nationalpark og UNESCO Verdensarv. På kanten af marsken går du gennem en række særegne byer. Tønder, Møgeltønder og Højer er placeret på den såkaldte geestrand.

En lidt højere liggende jord, hvor mennesker kunne bo i sikkerhed for vandet. Rudbøl og Nørremølle er de eneste byer bygget på diger i Danmark. På din vej vil du opleve den helt særlige marsk – en lavtliggende jord, der oprindeligt blev oversvømmet af havet. Det resulterede i, at havvandets lerpartikler bundfældede sig og opbyggede marskens frugtbare lerjord. I dag holdes havet og åvandet ude ved hjælp af diger.

Hvem står bag Danmarkskampagnen Ved Vadehavet er en del af kampagnen ”Meget mere end bare Danmark” . Siden er udarbejdet for at skabe øget rejselyst i Danmark og inspirere alle vore gæster til nye ferieoplevelser. Bag indsatsen står 19 danske destinationer, Dansk Kyst og Naturturisme, Dansk Storbyturisme og VisitDenmark. Kampagnen er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

da_DK
de_DE en_GB da_DK